A gyerekkori étkezési zavarok, illetve a szelektív evés súlyos következményekkel, betegségekkel járhat - hívta fel a figyelmet Forgács Attila gasztropszichológus az M1 aktuális csatornán pénteken.
A szelektív evésnek - amikor valaki csak bizonyos ételeket fogyaszt - rengeteg oka lehet, többek között az evolúciós hagyományozódás, illetve a média befolyásoló hatása, a társadalmi változások. Szaporodnak a különféle evési hóbortok, amelyek általában kizárják bizonyos élelmiszerek fogyasztását.
A szelektív evésnél súlyosabb az úgynevezett monofág evés, amikor csak egyfajta élelmiszert hajlandó enni valaki - tette hozzá Forgács Attila.
(MTI)
Az első méréseket már elvégezte a háztartási szilárdhulladék-égetés hatásait vizsgáló,...
Hamarosan megkezdődik a nagy kárókatonák állományának gyérítése a Tisza-tavon, amire a...
Újabb öt megyére terjesztették ki a tűzgyújtási tilalmat az illetékes hatóságok, így az...